
Formació lladonosa i San Miguel
Avui hem anat a Grupo Rull, on hem fet la formació pel concurs Lladonosa.
Primerament, ens han rebut molt amablement amb una mica de pica-pica per esmorzar, i seguidament hem començat amb la ponència d'oli a mà del cuiner de l'Hostal Benet, que ens ha explicat els tipus d'oli: el verge, el verge extra i el llampant.
— Verge extra: zero defectes.
— Verge: no arriba a 3,5 de defecte.
— llampant: més de 3,5 de defecte i s'ha de refinar.
L'oli és un producte que es pot utilitzar en cru o per cuinar.
Ens ha fet unes elaboracions sorprenents, però sincerament a mi no m'han acabat d'agradar del tot, eren uns polvorons d'oli, un còctel, una espuma, una mantega, un bombó, una gelatina i un brioix. No m'ha apassionat massa aquest tast, però són coses diferents i innovadores.
Seguidament, vam passar al pernil, concretament en el seu tall. Una curiositat és que si el pernil t'ha de durar dos o tres dies s'ha de tallar amb la pota mirant cap a dalt i si és en període d'una setmana cap a baix.
El ganivet s'ha de posar pla i lleugerament en diagonal, i no fa falta ni força (amb el ganivet afilat). També hem d'anar amb compte de no deixar talls i quan després d'un en fem un altre s'ha de començar una mica de més amunt d'on has acabat l'altre.

A continuació ens han fet una demostració de cocteleria el de Bliss Royal que ens n'ha ensenyat quatre:
— Ginebra i vermut blanc: sabors de cardamom, pebre, amb aromes florals i cítrics (amarg)
— Aperol, ginebra, vermut i tònica afruitada (Negorini): una mica amarg, amb aromes de fruita vermells (afruitat).
— Vermut blanc i Bliss de llimona: aromes cítrics i florals (cítric).
— Amareto, Vodka, llima i tònica de fruits vermells: sabor a ametlla, més dolç i àcid (dolç).

Tot seguit vam anar a la fàbrica de la SanMiguel on ens han fet una petita introducció del producte, ens han explicat que en totes les fàbriques es fan San Miguel, Maho i Alambra. També els ingredients que porta (aigua 85-90%, malta, llúpol i llevat), i una mica el procés.
Després hem fet un tast on ens han explicat que l'espuma protegeix la cervesa de que no marxin els sabors i els aromes, també una cosa molt curiosa és que la cervesa és més fàcil de maridar que el vi, ja que el gas et neteja la boca i és més fàcil de combinar. .
Hem provat tres cerveses:
— SanMiguel magna: és una lager, té una mica més de graus alcohòlics (5,7º) que les lagers. Es va crear per la gent que volia una cervesa rossa amb més caràcter.
- Olor: sutil, pa, fruites blanques com poma o pera.
- Vista: daurada.
- Boca: amargor i dolçor.
- Maridatge: pinxo de truita de patata, ja que l'ou hi queda bé.
— SanMiguel selecta: lager menys aromàtica però més torrada, una mica més alcohòlica (6,2º).
- Olor: pa torrat
- Vista: daurada, lleugerament torrada
- Boca: molt amarga, astringent, retrogust a fruita dolça
- Maridatge: broqueta de piparra amb anxova i oliva per contrastar el dolç i el salat.
—Yakima Valley: IPA (ale), cerveses de baixa graduació alcohòlica, d'alta fermentació.
- Olor: préssec, mango, fruita tropical o cítrica.
- Vista: tèrbola.
- Boca: molt amarga, astringent, retrogust a fruita dolça
- Maridatge: minihamburguesa perquè la carn hi queda bé per la seva amargor.
