Formació lladonosa i San Miguel

17.05.2024

Avui hem anat a Grupo Rull, on hem fet la formació pel concurs Lladonosa.

Primerament, ens han rebut molt amablement amb una mica de pica-pica per esmorzar, i seguidament hem començat amb la ponència d'oli a mà del cuiner de l'Hostal Benet, que ens ha explicat els tipus d'oli: el verge, el verge extra i el llampant.

— Verge extra: zero defectes.

— Verge: no arriba a 3,5 de defecte.

— llampant: més de 3,5 de defecte i s'ha de refinar.

L'oli és un producte que es pot utilitzar en cru o per cuinar.

Ens ha fet unes elaboracions sorprenents, però sincerament a mi no m'han acabat d'agradar del tot, eren uns polvorons d'oli, un còctel, una espuma, una mantega, un bombó, una gelatina i un brioix. No m'ha apassionat massa aquest tast, però són coses diferents i innovadores.

Seguidament, vam passar al pernil, concretament en el seu tall. Una curiositat és que si el pernil t'ha de durar dos o tres dies s'ha de tallar amb la pota mirant cap a dalt i si és en període d'una setmana cap a baix.

El ganivet s'ha de posar pla i lleugerament en diagonal, i no fa falta ni força (amb el ganivet afilat). També hem d'anar amb compte de no deixar talls i quan després d'un en fem un altre s'ha de començar una mica de més amunt d'on has acabat l'altre.

A continuació ens han fet una demostració de cocteleria el de Bliss Royal que ens n'ha ensenyat quatre:

— Ginebra i vermut blanc: sabors de cardamom, pebre, amb aromes florals i cítrics (amarg)

— Aperol, ginebra, vermut i tònica afruitada (Negorini): una mica amarg, amb aromes de fruita vermells (afruitat).

— Vermut blanc i Bliss de llimona: aromes cítrics i florals (cítric).

— Amareto, Vodka, llima i tònica de fruits vermells: sabor a ametlla, més dolç i àcid (dolç).

Tot seguit vam anar a la fàbrica de la SanMiguel on ens han fet una petita introducció del producte, ens han explicat que en totes les fàbriques es fan San Miguel, Maho i Alambra. També els ingredients que porta (aigua 85-90%, malta, llúpol i llevat), i una mica el procés.

Després hem fet un tast on ens han explicat que l'espuma protegeix la cervesa de que no marxin els sabors i els aromes, també una cosa molt curiosa és que la cervesa és més fàcil de maridar que el vi, ja que el gas et neteja la boca i és més fàcil de combinar. .

Hem provat tres cerveses:

— SanMiguel magna: és una lager, té una mica més de graus alcohòlics (5,7º) que les lagers. Es va crear per la gent que volia una cervesa rossa amb més caràcter.

  • Olor: sutil, pa, fruites blanques com poma o pera.
  • Vista: daurada.
  • Boca: amargor i dolçor.
  • Maridatge: pinxo de truita de patata, ja que l'ou hi queda bé.

— SanMiguel selecta: lager menys aromàtica però més torrada, una mica més alcohòlica (6,2º).

  • Olor: pa torrat
  • Vista: daurada, lleugerament torrada
  • Boca: molt amarga, astringent, retrogust a fruita dolça
  • Maridatge: broqueta de piparra amb anxova i oliva per contrastar el dolç i el salat. 

—Yakima Valley: IPA (ale), cerveses de baixa graduació alcohòlica, d'alta fermentació.

  • Olor: préssec, mango, fruita tropical o cítrica.
  • Vista: tèrbola.
  • Boca: molt amarga, astringent, retrogust a fruita dolça
  • Maridatge: minihamburguesa perquè la carn hi queda bé per la seva amargor.



¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar