Espirulina organa

11.12.2023

Aquí en ens van ensenyar el que es l'espirulina organa, es veu que no és una bactèria com molta gent es pensa, és un aliment que conte un 67%, a part d'altres coses com vitamines, antioxidants, minerals, ensims... i a part està considerat el millor aliment pel futur de la humanitat per la ONU, perquè no només és un aliment molt sa, també conté tant CO2 com un bosc tropical i s'estalvia 700 milions de litres d'aigua cultivant-la. I una que em va semblar interessant és que també es pot utilitzar en l'agricultura.

L'espirulina reb aquest nom perquè te forma d'espiral, és un microorganisme fotosintètic i un dels primers éssers vius des de fa 3500 milions d'anys. Fa la fotosíntesis agafant l'energia del sol i la del carboni i produeix oxigen.

Viu en un medo aquatic, però no molt profund ja que els hi interessa tenir una capa aeròbica per a que no s'hi crein d'altres bacteries en la mateixa aigua, per aixo utilitzen una roda de pales: pel moviment de l'aigua (perquè la llum del sol no la cremi), per a que l'espirulina es mogui i no es quedin sones anaeròbiques, i per a que el seu aliment es reparteixi al llarg de les basses.

Desprès el Jordi ens va ensenyar el procés de recol·lecció: primer agagen l'aigua de la bassa i la passen per un tub, passa per una zona de filtratge i desprès es premsa per passar d'un 1% a un 25%, seguidament tornen l'aigua a la bassa habent recollit l'espirulina i la seva biomassa s'envasa, i la deshidraten a 30ºC per conseguir el producte en sec, encara que també es comercialitza en fresc.

Per acabar ens va ensenyar la ficosanina que es pot fer servir com a colorant, entre d'altres coses, i la vàrem embotellar, també ens va ensenyar com es mirava el % d'humitat de l'espirulina i finalment la vam veure amb el microscopi

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar