Clik&brew

06.11.2023

Avui hem anat a Torrefarrera al Clik & brew, una empresa particular que produeix per tercers, és a dir, ells elaboren cervesa, però no tenen una marca pròpia sinó que les empreses els contracten perquè facin la cervesa que els hi demanen.

Primer de tot, ens van dir els ingredients que porta la cervesa que són: aigua, malta del (que és el cereal torrat), llúpol (que és el que li dona aroma i amargor) i llevat.

Després ens va explicar l'elaboració que comença infusionant la malta amb aigua a uns 65 °C una hora, això fa que els enzims que té la malta transformen el midó en sucres simples, i quan acaba aquest procés obtenim el most.

Seguidament, passem el most al tanc de cocció, per diluir l'alcohol, el posem a 100 °C, i afegim el llúpol en diferents temps (60’ i 15’).

Un cop estigui, fem el procés de filtració amb el mateix líquid, que surt per una vàlvula i fa donar tombs i queda esterilitzat. Es deixa reposar 20’.

Tot seguit el líquid passa par un refredador de plaques perquè baixi de temperatura, i va al tanc de fermentació on afegirem els llevats i comença a fermentar. S'hi està entre 7 i 10 dies.

 Quan arriba a 3 °C es fa el procés de maduració que dura tres setmanes. I quan acaba la maduració, carbonatem la cervesa, etiquetem, embotellem i posem la xapa.

Una sortida enriquidora on vam aprendre tot el procés d'elaboració de la cervesa.


¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar