
Celler Sanui
Avui hem anat a visitar el Celler Sanui, on compten amb una plantació que van començar l'any 2000 i consta de 40 hectàrees de les quals 22 són de vinya, que està repartida amb 6 hectàrees de raïm blanc, 2,5 de riesling, quasi 2 de macabeu i la resa és moscat de gra petit; seguidament tenim el raïm negre del qual tenen 16 hectàrees que en son 5 de garnatxa, 5 d'ull de llebre, 3 de merlot i 3 de syrah.
Però no és fins al 2019 que l'agafen els actuals propietaris. Ens va explicar que la seva primera idea era fer vi ecològic, però el CCPAE no els va deixar perquè les vinyes havien de passar cinc anys per processos ecològics.
Des d'aquell moment van començar a llaurar un reng si, un no de manera que no es trenquen tant les arrels i es descompacta la terra per oxigenar-lo, i tiren fem a la soca tapant-la, perquè quan comença el període de reg en tenir-lo concentrat en la soca la planta l'absorbeix millor.
Una altra cosa que em va semblar molt interessant va ser els tractaments bàsics per a la vinya:
— Sofre en pols (4-5 vegades a l'any)
— Sulfat de coure + calç i sofre líquid (quan floreix)
— Feromones amb olor de femella perquè els insectes mascles no trobi la verdadera femella i així no l'embarassi, ja que si no ella faria la posta dins del gra de raïm perquè les larves se'l menjarien.
Per desgràcia l'any 2021 hi va haver una pedregada que ho va arrasar tot, però van fer un tractament amb velate i la van poder salvar.
Ens va explicar que ells veremen de la una a les 6 de la nit per baixar la temperatura del raïm perquè si no amb aquestes calors que fa a l'estiu els hi pot fermentar abans d'acabar la collita diària.
Després d'aquesta explicació vam anar a veure el celler, i a una saleta que tenien al costat on vam fer un petit tast.
Un dia més estam molt contents amb la visita, de conèixer llocs nous i viure noves experiències,

