
Cafès Batalla
En aquesta sortida ens va rebre la Taya que ens va explica diferent coses sobe el cafè, com que es pot assecar de diferents maneres, al sol (que s'hi queden més impureses) o amb aigua (que treu les impureses), i també els diferents mètodes de recol·lecció, que son amb màquina o a ma gra per gra.
Desprès vam veure dues de les tres diferents varietats de cafè, que son les més importants, l'aràbica que te els grans més verds i allagats i la robusta que son més groguencs i redons. Ens va esplicar que l'aràbica porta menys cafeina i es més àcid, et podries beure cinc tasses de cafè d'aquesta varietat, i en canvi la robusta porta més cafeina per lo tant és més amarga i tant sols s'en haurien de beure monés dues.
Seguidament ens va explicar com es feia el cafè descafeinat i em va semblar força interessant ja que el posen en aigua a 85ºC aproximadament i quan l'aigua està al 50% de cafeina a l'igual que el cafè, el dipòsit el vuida i es repeteix el procès fins que el cafè te un 0,01 de cafeina. Encara que aquest procès també es pot fer utilitzant productes químics en l'aigua per a que sigui més ràpid.
També ens va explicar com es torren els grans de cafè: es posa al forn a 250ºC, els grans d'inflen i perden humitat (per això quan ha passat aquest procès no n'hagafi ja que s'oxidaria). Em va semblar interessant que depenent de com estiguin torrats els grans canvia el gust del cafè, és a dir si està poc torrat el cafè és molt àcid, si està en un punt mig es quan te tots els aromes, i quan ho està molt es torna molt amarg.
Desprès de l'explicació ens va ensenyar com fer un bon cafè: molem els grans (no més d'un minut per a que la màquina no s'acalenti, i la graduació del molinet variarà depenent del gra que tinguis), anivellem el cafè molt en el porta, premsem (no més de 7g de força), desaigüem les dutxes, passem una baieta per la reixa, fiquem el porta, apretem el botó que necessitem i fiquem la tassa de manera que el cafe hi caigui per una paret i creï la crema. A part tambè ens va ensenyar com fer una bona crema de la llet, i fer algun dibuixet en el cafè, tant amb la crema com amb xarop de xocolata.
Va ser una sortida molt interessant ja que a part d'apendre nova informació, també vam apendre coses noves de forma pràctica que jo crec que és la millor manera d'apende les coses.

